Van vurig gezicht naar vlammend zelfvertrouwen

van vurig naar vlammend zelfvertrouwen

Een kleine 4 maanden geleden kwam er een jongedame van 19 jaar in mijn praktijk waarvan het gezicht was getekend door een vurige acné.

Ze kwam binnen als een timide terneergeslagen jonge meid…

De scoliose die ze tijdens een groeispurt in haar tienertijd had ontwikkeld was duidelijk zichtbaar.
Er was sprake van lusteloosheid, gebrek aan concentratie en intense vermoeidheid naast een niet aflatend geplaag door klasgenoten.

Dit is een situatieschets die voor veel tieners herkenbaar zal zijn.

Ik heb haar uitgelegd dat ik als osteopaat het gehele lichaam onderzoek en op zoek ga naar weefsels met minder mobiliteit. Mobiliteit van weefsel geeft indicatie van gezondheid.
Mobiel weefsel wordt goed doorbloed en gevoed en kan goed en vrij afvalstoffen afvoeren.
Aangezien alle weefsels in een groot complex netwerk met elkaar verbonden zijn, kan elke bewegingsvermindering en verkleving invloed hebben op de omliggende omgeving en zelfs veel verder in de ketens.

Het eerste onderzoek leverde het volgende beeld op.

Na een aantal vragen werd duidelijk dat er ook nog sprake was van maandelijks zeer pijnlijke menstruatie en heel veel moeten plassen.

Lichamelijk onderzoek liet verminderde mobiliteit van de omgeving van de kleine bekken organen zien, de linker nier regio was zeer gespannen en de omgeving van de rechter urineleider was zeer pijnlijk.

De mobiliteit van blaas en baarmoeder was door de spanning zeer beperkt. Dit uitte zich in het SI-gewricht met lage rugpijn en verderop in de rug met versterking van de scoliose en had een groot effect op de bewegelijkheid van het middenrif en daarmee bewegelijkheid van de lever.

Ik begon met herstel van bewegelijkheid van middenrif en lever, aangezien dit twee bijzonder belangrijke functionele motors zijn in het lichaam. Ook regio van de linker nier vrijheid gegeven.
Door deze interventie kwam er al veel vrijheid op de bekkenregio.

Na  4 weken kwam zij op het tweede consult.

De vurigheid van de acné was verdwenen en was gereduceerd tot  een rossig schijnsel door de huid. Opvallend was de glimlach op het gezicht, een veel soepeler bewegend bekken, een behoorlijke verbetering in houding en verminderde vermoeidheid.

Bij het derde consult 4 weken later was de menstruatiepijn volledig weggebleven en de concentratie sterk verbeterd.
Ik zag een opbloeiende jonge vrouw de praktijk in lopen. En wat nog mooier was, er werd honderduit gepraat. Van een timide meid was geen spoor meer terug te zien. De plagerijen waren ook over.

Plas- en menstruatieproblemen waren verledentijd, de acné onder controle en de scoliose gereduceerd tot een zachte glooiing die vrij en bewegelijk is.

Bij deze behandeling heb ik wat laatste restanten van bewegingsverlies gemobiliseerd om de ingeslagen weg te faciliteren.

…en ze ging naar buiten als een vrolijke meid vol zelfvertrouwen.

Over 6 weken is er een controle om te zien of de ingetreden verbeteringen blijven beklijven.
Ik heb er alle vertrouwen in.

Dit is zomaar een voorbeeld van wat osteopathie kan betekenen voor lichaam en geest.

Als jij ook lekkerder in je vel wil zitten maak dan een afspraak met osteopathie-ilbrink.nl   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *