Wie is jouw osteopaat in Almere

osteopaat Ilbrink

Mijn naam is Evert-Jan Ilbrink en ben NRO geregistreerd osteopaat D.O.-MRO(c) in Almere

Hoe werd ik een vakbekwaam en succesvol osteopaat, een gewaardeerd docent bij de opleiding voor osteopathie, die ook gevraagd wordt om conferenties op te luisteren over de magie van embryologie en prenatale ontwikkeling?

Gepassioneerd van de natuur en het leven zelf ben ik geboeid geraakt door het functioneren van het menselijk lichaam in zijn totaal.

Mede gevormd door een oosterse opvoeding in mijn jeugd in de culturele Singaporese smeltkroes, en meer dan 40 jaar sport, heb ik diepe bewondering voor wat het menselijk lichaam kan en hoe het zich kan herstellen.

Ik weet uit eigen ervaring wat voor belemmeringen ernstige rugklachten, schouderklachten, darmklachten, migraine of sportblessures met zich mee brengen.

Dankzij osteopathie zijn bij mij al die klachten weg.

Voor mij een reden om mij op dit prachtige en effectieve concept toe te leggen.
Mede door mijn Oosterse achtergrond weet ik dat het lichaam meer is dan dat…

Het lichaam is een eenheid met de geest.
Voor mij is holistisch denken dan ook een kwestie van het werken met die complete eenheid.

Naast Osteopathie vult mijn tijd zich als docent van de osteopathie opleiding in Amsterdam, freelance Yoga docent, meditatie- en ademhalingscoach, freelance aikido docent en fervent windsurfer.
De historie van Indiase (vedische), Chinees taoistische en Japanse cultuur loopt als een rode draad door mijn leven.
Vervolgens zijn het koken met pure producten en het bakken van vers zuurdesem (natuurdesem) brood een grote liefhebberijen van mij.

De natuur en het leven zelf is mijn inspiratie.

Osteopathie is een manuele geneeskunde en werkt dus niet met medicijnen.

De opleiding tot osteopaat duurt 7 jaar en is  een geneeskunde studie waarbij het totaal functioneren van het lichaam centraal staat.

De studie wordt afgerond met een jaar co-therapie en een afstudeerthesis.
Mijn voorliefde voor embryologie, de embryologische en prenatale ontwikkeling met betrekking tot het ontstaan van anatomische relaties in het lichaam en de toepassing van osteopathische technieken die hiermee rekening houden heeft tot mijn afstuderen geleid.

Osteopathie is een levensbeschouwing geworden, een passie voor het ongelooflijk mooie concept van het menselijk lichaam.
De bijzondere eenheid van de mens die altijd eenheid is en ook als zodanig werkt.

Tot slot begeleid ik studenten op hun weg in de geneeskunde studie en ik schrijf web artikelen over de filosofie van het leven en zelfrealisatie, gezondheid en prenatale ontwikkeling.
Ik ben docent embryologie, biofysica, anatomie, massageleer en therapeutische aanraking bij de dagopleiding voor osteopathie in Amsterdam.
Ik ben CRKBO geregistreerd docent. Een Osteopaat houdt continue middels studie zijn vaardigheden in pas met de laatste wetenschappelijke ontwikkeling en kennis op gebied van anatomie, fysiologie en pathologie.
Daar hoort een regelmatig bezoek aan snijzaal onderwijs aan de Universiteit in Heidelberg ook bij.