Wat is Osteopathie nu eigenlijk

Wat is Osteopathie nu eigenlijk

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″ background_color=”#88caad” transparent_background=”off”][et_pb_row background_color_1=”#88caad” parallax_method_1=”off” admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_color=”#88caad” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ background_color=”#88caad” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.0.106″ background_color=”#88caad” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Een osteopaat gaat uit van een lichaam als totale eenheid, met vrijheid van beweging als doel.

De vraag wat is osteopathie nu eigenlijk wordt vaak gesteld

Een Osteopaat werkt uitsluitend met de handen en schrijft geen medicamenten voor.
Osteopathie wordt vaak bij chronische klachten toegepast, maar kan bij zeer veel klachten een oplossing zijn.

Osteopathie is een manuele geneeswijze met als doel het lokaliseren en herstellen van functiestoornissen in de bewegelijkheid van spieren, gewrichten en weefsels.

Het concept is gebaseerd op de logica en toegepaste kennis van anatomie, fysiologie en pathologie en embryologie (ontstaan van relaties in het lichaam).

Viscera /Osteopathie-ilbrink.nl

Het osteopatische concept gaat uit van een lichaam dat constant in beweging is, zowel bewust als onbewust. Spieren, botten, ingewanden, bloedvaten zijn allen in beweging en zijn daarmee ook van elkaar afhankelijk.

Het hele lichaam is door middel van bindweefsel, zenuwen en bloedvaten met elkaar verbonden.

Als de bewegelijkheid ergens in het lichaam is verstoord, om wat voor reden dan ook (bijvoorbeeld ziekte, stress,trauma of eetgewoonten), kan dit dus lokaal of op andere plaatsen klachten veroorzaken. De osteopatische aanpak is er op gericht om evenwicht in de ontstane spanningen in het lichaam te herstellen..

Nadat de osteopaat een indruk heeft van de klachten en medische geschiedenis van de patiënt zal het hele lichaam eerst worden onderzocht, omdat de oorzaak van de klacht lang niet altijd ligt (meestal niet) op de plaats waar de klacht optreedt. Het lichaam is namelijk een biologische eenheid.

Afhankelijk van het opgestelde behandelplan worden er vervolgens door de osteopaat diverse milde technieken en manipulaties gebruikt om het bewegingsverlies weg te nemen en de mobiliteit van het lichaam te herstellen.

Ziekteverschijnselen en klachten kunnen nu afnemen doordat het lichaam de kans krijgt zichzelf te genezen. Iedere osteopaat werkt op een iets andere wijze afhankelijk van zijn of haar bevindingen, maar altijd is het doel, herstellen van evenwicht in het lichaam.

Osteopathie kan bij een groot aantal klachten werken en is geschikt voor baby’s, kinderen, volwassenen en ouderen.

Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen.
Als het nodig is, verwijst een osteopaat door.

Voor meer informatie belt u
tel:06 33179417

of stel uw vraag via het kontakt formulier.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]